Povratak na naslovnicu PP-Žumberak
Slani dol

EKO CENTAR - UPRAVA

SLANI DOL

10430 Samobor, Slani Dol 1, Tel: 01/ 3327 660, Fax: 01/ 3327 661

Radno vrijeme: ponedjeljak-petak 8-16. Centar Slani Dol informativni je centar Parka. Tu se nalazi uprava i stručna služba. U centru je uređen prostor za održavanje predavanja, radionica i okruglih stolova.

Ovdje započinje ili završava (ovisi s koje strane krenete) pješačka staza Put kraljice bukve, a kroz mjesto prolazi biciklistička Staza šišmiša.
Budinjak

EKO CENTAR

BUDINJAK

10456 Kalje, Budinjak 7, Tel: 01/ 3385 740

Eko-centar Budinjak, informativni je i edukativni centar namijenjen posjetiteljima.

Opremljen je uređenim izletničkim prostorom i prostorom za višednevni boravak manjih skupina istraživača, polaznika edukativnih programa i drugih posjetitelja. Ishodišna je točka za obilazak Arheološkoga parka i poučne Staze kneževa. I u njemu se odvija program "Mladi čuvar prirode". Kroz Budinjak prolazi Vilinska staza (biciklistička) i Žumberački arheloški put (poučna).

Sošice

SJEDIŠTE I POSTAJA ČUVARA PRIRODE

SOŠICE

10457 Sošice, Sošice 15


Postaja čuvara prirode u Sošicama službeno je sjedište Javne ustanove "Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje". Ovdje možete dobiti sve informacije, naše tiskane materijale kao i korisne savjete koji Vam boravak u Parku prirode mogu učiniti

zanimljivijim i ugodnijim. Ovdje započinje/završava Staza Svete Gere (biciklistička), Žumberački arheološki put (poučna) i Put kraljice bukve (pješačka).


Grdanjci

POSTAJA ČUVARA PRIRODE

GRDANJCI

10452 Bregana, Grdanjci 57, Tel: 01/ 3324 514, Fax: 01/ 3324 514


Ova postaja čuvara prirode smjestila se nedaleko od ulaza u zaštićeno područje. Sjedište je službe čuvara prirode Javne ustanove, zadužene za praćenje stanja Parka prirode. U postaji čuvara prirode možete dobiti informacije o području i Javnoj ustanovi, kao i tiskane materijale i eventualno potrebne savjete. Na ovome mjestu započinju Vilinska staza i Staza slapova, a uz nju prolazi Staza šišmiša (3b).